Lisämyyntiä liikkuville myyjille

WiseMasterSalesLogo

WiseMasterSales – asiakkaan tiedot aina mukana

Tänä keväänä M-Technologyn blogissa ääntä käyttävät myös asiakkaamme. Ensimmäisenä puheenvuoron saa Jasper Oy:n myyntipäällikkö Jussi Lindgren.

Jasper on teknisen tukkukaupan maahantuoja. Heidän valikoimaansa kuuluvat mm korjaushitsaus-, autohuolto- ja teollisuuden kunnossapitotuotteet. Yrityksessä työskentelee 20 itsenäistä myyntiedustajaa ympäri Suomen ja seitsemän henkilöä konttorilla Nokialla. Työntekijöillä on käytössään M-Technologyn mobiili tilausvälitysjärjestelmä WiseMaster Sales.

Jussi, muistatko vielä 10 vuoden takaisen tilanteen, jossa tutustuitte M-Technologyn miehiin?

”Kyllä vain, muistan sen hyvin. Myyjämme tekevät liikkuvaa myyntityötä omasta kodistaan käsin, eli reissaavat paljon. Emme halunneet, että he joutuvat joka ilta kirjoittamaan raportin myynneistä ja postittamaan sen konttorille. Työ tehtiin tuplana, sillä silloin tiedot siirrettiin paperilta järjestelmään keskitetysti täällä konttorilla. Siinä haaskautui älyttömästi aikaa.”

”Veljeni oli Nokialla töissä kehittämässä Communicator-tuotetta. Juttelimme, että myös nämä meidän firman tilausten käsittely saataisiin hyvin järjestykseen, jos jokaisella myyjällä olisi kommunikaattorit käytössä. Ja siitä se ajatus sitten lähti.”

”Etsin netistä mahdollisia yrityksiä, jotka voisivat tehdä meille oman toiminnanohjausjärjestelmän. Olin yhteydessä useampaan paikkaan ja silloin soittelin myös Ouluun Myllylän Matille. Matti otti haasteen vastaan ja tarpeidemme selvittely alkoi tapaamisella tällä konttorillamme nopeasti. Pian kävikin selväksi, että M-Technology olisi meille paras mahdollinen toimittaja. Yhteensopivuus Windows-käyttöjärjestelmän kanssa oli meille tärkeä kriteeri.”

Kuinka kauan kesti ensimmäisestä yhteydenotosta siihen, että järjestelmä otettiin käyttöön?

”Noin vuosi siinä vierähti muun muassa siksi, että järjestelmää räätälöitiin meidän tarpeisiimme melko paljon. Varsinainen käyttöönottovaihe sujui varsin helposti. Ensin uusi järjestelmä oli pilottikäytössä yhdellä myyjistämme. Kun hänen havaitsemansa pikkuviat oli korjattu, kutsuttiin kaikki myyjät koolle. Olihan siinä aluksi marinaa pienestä tekstistä ruudulla ja sen sellaisesta, mutta pian myyjämme ottivat järjestelmän omakseen.”

”Ei tainnut kulua kuin muutama kuukausi, kun joku myyjistä joutui työskentelemään muutaman päivän ilman Wiseä. Hän sanoi, ettei varmaan en tee enää töitä, jos en saa Wiseä mukaan.”

Millaisessa tilanteessa WiseMaster Sales on parhaimmillaan?

”Järjestelmästä löytyvä asiakaskohtainen listaus myydyistä tuotteista on korvaamaton apu myyjille. Wise mahdollistaa meille lisämyynnin tekemisen asiakastapaamisissa. Listasta myyjät näkevät asiakkaalle aiemmin myydyt tuotteet, jolloin heidän on helppo kysyä, että paljonko laitetaan lisää. Meillä on valikoimassa niin paljon tuotteita, että niiden muistaminen muuten olisi aivan mahdotonta. Liikevaihtomme on kolminkertaistunut sinä aikana, kun olemme Wiseä käyttäneet ja tällä järjestelmällä on ollut osuutensa kasvussa.”

Osaatko kuvitella yrityksenne toimintaa ilman Wiseä?

”Ehei… Myyjät eivät tule toimeen ilman sitä. Asiat kirjataan Wiselle ja sieltä haetaan tietoa. Varmasti meillä joku järjestelmä olisi, jos Wise ei olisi käytössä. Parin viikon päästä olemme siirtymässä järjestelmän uuteen versioon. Samalla korvaamme myös vanhat päätelaitteemme ja otamme Lumiat käyttöön.”

Onko teillä ollut matkan varrella ongelmia Wisen kanssa?

”Noh, ainahan sitä joskus tulee hetkiä, kun kaikki mättää. Tiedonsiirroissa Wisen ja toisen järjestelmämme välillä on ollut jonkin verran ongelmia. Mutta siinä täytyy sanoa, että M-Technologyn tuki on aina ollut hyvin tavoitettavissa ja ongelmat on saatu ratkottua. Wise on myös räätälöity todella hyvin käyttötarpeisiimme sopivaksi ja sillä on myös oma arvonsa.”

Millaisia terveisiä lähettäisit kaupantekoa M-Technologyn kanssa harkitsevalle?

”Heh, no jos se on meidän kilpailija, niin sanon, että älkää missään nimessä WiseMasteria ottako. Mutta muille liikkuvaa myyntityötä tekeville yrityksille voin lämpöisesti suositella. M-Technology on hyvä yhteistyökumppani.”

Kiitokset haastattelusta Jussi ja ottakaahan ilo irti uudesta Wise-versiosta ja Lumioista!

Jätä kommenttisi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s