Kilpailuetua sähköisellä toiminnanohjauksella

Tapio Paukkeri Remonttimylly Oy

Tapio Paukkeri saa WiseMasterista yrityksen johtamisessa tarvitsemaansa tietoa.

Tapio Paukkerin johtama Remonttimylly Oy on remontoinut suuria ja pieniä kohteita Oulun alueella kymmenen vuotta.  Yrityksellä on henkilökuntaa 60–80 tilauskannasta riippuen. Vuonna 2013 liikevaihtoa kertyi 7,7 miljoonaa euroa.

”Ihan alusta asti tavoitteenamme oli sähköinen työmääräysten hallinta. Vuonna 2004 mobiilit toiminnanohjausjärjestelmät eivät olleet vielä kovin kehittyneitä. Tiedonsiirto esimerkiksi perustui tekstiviesteihin. Olin silloin yhteydessä varmasti kahteenkymmeneen mahdolliseen toimittajaan Suomessa ja ulkomaillakin. Toiminnoiltaan ja hinnaltaan sopivaa ei osunut haaviin,” Tapio muistelee.

”M-Technologyn taisin löytää ihan nettiä selailemalla viisi vuotta sitten. Siitä seurasi useamman kuukauden mittainen, tiivis neuvottelujakso Matin kanssa. Meidän tarpeemme aukottomasta toiminnasta ja sähköisestä tiedonsiirrosta kuunneltiin tarkasti ja WiseMaster-järjestelmää räätälöitiin niiden mukaisesti.”

”Siinä vaiheessa projekti oli oikeastaan vielä täysin minun käsissäni. Välillä pyysin työnjohtoa mukaan ottamaan kantaa toiminnallisuuksiin. Nykyään Wise on nimenomaan operatiivisen johdon työkalu. Itse käytän Wiseä pääosin työmäärän raporttien tarkkailuun. Raportteja voisi muuten olla vaikka enemmänkin.”

”Wise on yksi osa kokonaisuutta konsernimme toiminnanohjauksessa. Tilaukset tulevat tilaajan Tambuuri-järjestelmästä sähköisenä Wiseen. Työnjohtaja kohdistaa PC:llä työt työntekijöille, työntekijä suorittaa työn, kirjaa kilometrit, materiaalit ja tunnit, ja kuittaa työn valmiiksi. Tämän jälkeen työ palautuu työnjohdolle, joka kuittaa omalta osaltaan työn valmiiksi. Wisestä valmis työ menee sähköisesti laskutusjärjestelmäämme.”

”M-Technology toteutti meille nämä integraatiot yhdessä toisten järjestelmävalmistajien kanssa. Ei meillä olisi osaamista moisen työn hallintaan. Me vain tiedämme, kuinka valmiin kokonaisuuden pitää toimia.”

”Kyllä meidän keikkapuolen toiminta on mennyt kovasti eteenpäin Wisen ansiosta. Uskon, että sähköisestä työmääräysten hallinnasta on meille kilpailuetua suhteessa toimijoihin, jotka vielä pyörittävät nämä asiat paperilla. Onhan se selvää, että tässä säästyy aikaa, rahaa, hermoja ja luontoakin. ”

”Olemme antaneet suoraa palautetta M-Technologylle ja meitä on kuultu. Jokaisessa tilaaja-toimittajasuhteessa on omat hankalat hetkensä, mutta niistäkin olemme selvinneet. Juuri nyt harkitsemme WiseMaster-tuotteiden hankintaa myös oman varaston ja työvälineiden hallintaan. Sitten olisimme entistä enemmän sidotut M-Technologyn tuotteisiin, mutta ei se minusta olisi huono asia. Jos ei kehitä omaa toimintaansa eteenpäin, valuu taakse. Siksi haluamme pysyä liikkeessä,” Tapio miettii lopuksi.

***

Lue myös Remonttimyllyn työnjohtajan, Timo Lämsän, haastattelu.

Mainokset

Yksi kommentti artikkelissa “Kilpailuetua sähköisellä toiminnanohjauksella

  1. Paluuviite: Uusi tilaus tekijälle minuutissa | Toiminnanohjaus taskussa

Jätä kommenttisi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s