Yhteistyössä pelastustoimen kanssa jo 10 vuotta

M-Technologyn yhteistyö pelastustoimen viranomaisten kanssa ulottuu vuoteen 2004, jolloin Jokilaaksojen pelastuslaitoksen kanssa yhteistyössä luotiin ensimmäiset suunnitelmat mobiililaitteissa toimivasta palotarkastusjärjestelmästä. Myöhemmin yhteistyö on laajentunut Pohjois-Savon pelastuslaitokseen ja Keski-Uudenmaan pelastuslaitokseen. Tästä yhteistyöstä ja sen tuloksista on jalostunut WiseMaster Author -tuoteperhe, josta löytyy ratkaisu palotarkastuksien, asuinkiinteistöjen omavalvonnan ja yritysten riskienarvioinnin suorittamiseen.

WiseMaster Author mobile and Fire Chief

Liikkuvaan palotarkastustyöhön tarvitaan mobiileja ratkaisuja

Author-tuotteiden pääasiallisia käyttäjiä pelastuslaitoksilla ovat palotarkastajat ja palotarkastusinsinöörit. Näiden viranomaisten pääasiallisena tehtävänä on suunnitella ja suorittaa valvontatyötä, jonka avulla pyritään ennaltaehkäisemään onnettomuuksia. Itse valvontatyö on luonteeltaan hyvin liikkuvaa, suoritetaanhan tarkastukset useimmiten asiakkaiden kiinteistöissä ja näin tarve mobiliteettiin on hyvin ymmärrettävää.

Valvontatyön yleisölle tutuin ilmentymä on palotarkastus, joka suoritetaan kiinteistössä. 2000-luvulta lähtien palotarkastuksien kohdentamista on parannettu suorittamalla asuinkiinteistöjen omavalvontaa. Omavalvonnassa talon asukkaat arvioivat itse kiinteistön paloturvallisuutta viranomaisten toimittamien kysymysten mukaisesti. Pelastustoimi pyrkii kartoittamaan myös alueensa kokonaisriskitasoa suorittamalla alueen organisaatioissa riskienarvointia.

Tähän monipuoliseen toimintojen kenttään M-Technology on toimittanut jo kymmenen vuoden ajan tietojärjestelmiä, joilla on pyritty helpottamaan pelastustoimen viranomaisten työn tekemistä. Pelastustoimen sovellusten kehitys on alusta asti ollut asiakaslähtöistä ja tuotteita on kehitetty iteratiivisesti asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Pelastustoimeen kohdistuu suuria muutoksia 2010-luvulla ja M-Technology toivoo jatkossakin yhteistyönsä pelastustoimen viranomaisten kanssa jatkuvan.

 

Tomme Vidnäs
WiseMaster Author -koordinaattori

Jätä kommenttisi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s